Vielä muutama Oivallus – ja sitten hyvästi!

Oivallus blogi on ilmestynyt reilut neljä vuotta. Vielä jäljellä on muutama hoitoalan Oivallus, ja sitten hyvästi. Mutta. Ennen jäähyväisiä on aika katsoa kanssasi, mitä tuli tehtyä.

Viela--muutama-Oivallus--ja-sitten-hyva-sti

Oivallus blogin tekstit ovat edelleen ajankohtaisia

Oivallus blogin ensimmäisten juttujen joukossa käsittelin uudenlaista oppimista. Sitä, miten Skholen tyyppinen oppimisympäristö blendataan tuttuun ja turvalliseen luokkaopetukseen. Blogitekstin pohdinnat tulivat pari vuotta myöhemmin monelle ajankohtaiseksi, Covid-19 taudin pandemiasta johtuvan etäoppimisvelvoitteen vuoksi.

Kirjoitin myös toisesta edelleen ajankohtaisesta aiheesta. Pohdin jo ennen koronapandemiaa sitä, kuka suostuu enää tekemään hoitajan työtä tulevaisuudessa. Hallitus oli siihen aikaan päättänyt vähentää hoitajien lomarahoja, lisätä työaikaa ja nostaa hoitajien eläkeikää.

Verkkokursseja etäajassa ja hoitajapulassa

Nyt elämme valtakunnallista hoitajapula-aikaa. Hoitajien kukkarolla käyminen hoitajapulan kynnyksellä ei ollut kaikkein fiksuin päätös. Tunnen sen keikkasairaanhoitajana ja hoitotyön opettajana selkänahassani. Hoitajapulassakin seison silti hyvin koulutettujen hoitajien kanssa samassa rivissä.

Etäajan opetus on kaivanut minusta esiin verkkokurssien sisällöntuottajan. Siksi minulla on kouluttajana ja tietokirjailijana näppini pelissä muun muassa Skholen kurssikirjastossa. Verkkokursseissa, kuten

Huikea hoitotyön blogimatka saa päätöksen

Oivallus blogi on ollut osa hoitotyön kehittämisen historiaa. On hyvä muistaa, että meillä hoitajilla on eettinen velvoite itseämme ja hoitoalan kehittämistä kohtaan. Siksi meillä ei ole varaa olla hiljaa asiantuntijuudestamme, kuten Ääntä hoitaja -blogitekstissä kirjoitin.

Jos hoitajat ovat hiljaa tekemästään hoitotyöstä, työmme sisällön määrittelevät muut ihmiset. Siksi juuri hoitaja on alansa ja koulutuksensa paras asiantuntija, eivät muut ammattiryhmät. Käytä siis hoitajana ääntäsi aina, kun se on mahdollista.

Viimeiset neljä vuotta ovat olleet huikea hoitotyön blogimatka, jolle tulee tässä muodossa nyt päätös. Sanon hyvästit Skholelle ja Oivallus blogille, mutta lupaan sinulle etten vaikene. Kiitos, että olet jakanut tämän matkan kanssani.

Jan Holmberg on terveysalan monitoimimies. Hän toimii kouluttajana, tietokirjailijana ja on koulutukseltaan sairaanhoitaja (ylempi AMK) ja ammatillinen opettaja. Janilta sujuu somemanagerointi, oppimateriaalien tekeminen ja bloggaaminen yhtä hyvin kuin kansainvälisissä hankkeissa luoviminen. Hän on koukuttava kirjoittaja, jonka mottoja ovat rohkeus, kehittäminen ja tulevaisuuteen katsominen. Vapaa-ajalla hän lukee, kuuntelee ja pyrkii keskittymään tärkeisiin hetkiin ja ihmisiin elämässään.

Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.