Monimuotokoulutukset

Laajenna asiantuntijuuttasi perehtymällä ajankohtaisiin sosiaali- ja terveysalan teemoihin

Skholen suositut monimuotokoulutukset yhdistävät itsenäisen opiskelun, tiimireflektion sekä asiantuntijawebinaarit. Kaikki koulutukset järjestetään etäopintoina.

Katso kurssivalikoima
  • Kuva hoitajasta sairaalassa
    Monimuotokoulutus: Kriittisesti sairas potilas päivystyksessä
    20 h
    LUE LISÄÄ
  • Kuva lapsesta nalle sylissään
    Monimuotokoulutus: Lasten ja nuorten mielenterveys ja mielenterveyden edistäminen
    22 h
    LUE LISÄÄ
  • Nuori keskustelee aikuisen kanssa
    Monimuotokoulutus: Päihteet ja nuoret - Ilmiö, ongelma ja hoito
    16 h
    LUE LISÄÄ
  • Tietoturvakuva3
    Monimuotokoulutus: Tietoturvasuunnitelma sote-organisaatioille
    24 h
    LUE LISÄÄ
icon-display.png
Joustavaa oppimista
Kursseja voi opiskella rajattomasti ajasta ja paikasta riippumatta. Skhole toimii verkkoselaimella ja sinun ei tarvitse ladata erillistä sovellusta kurssien opiskeluun.
icon-lamp.png
Helppokäyttöinen ja looginen
Skholen oppimisympäristö on suunniteltu yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toimijoiden kanssa. Alustaa on helppo käyttää, se on looginen ja käytön oppii minuuteissa – ei päivissä, viikoissa tai kuukausissa.
icon-user.png
Monta tapaa oppia
Kaikilla meillä on omat vahvuutemme ja siksi olemme huomioineet erilaiset oppimistyylit. Verkko-opinnot sisältävät monimuotoista oppimateriaalia: voit opiskella lukemalla, kuuntelemalla tai katselemalla videoita.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä monimuotokoulutus sisältää ja mikä on sen laajuus?

Monimuotokoulutuksen toteutuksessa yhdistyvät itsenäinen opiskelu, tiimireflektio sekä asiantuntijawebinaarit. Koulutusmalli hyödyntää verkkokoulutuksen, käänteisen luokkahuoneen ja interaktiivisen webinaarin parhaita käytäntöjä.

  • Itsenäiset opinnot kestävät 8–24 tuntia, joista median katseluun varataan 2–6 tuntia.
  • Reflektiiviset harjoitukset toteutetaan 1–2 kertaa yhteensä 2–6 tunnin aikana, keskimäärin 2–3 tunnin mittaisina istuntoina.
  • Webinaareja järjestetään 2–3 kappaletta yhteensä 4–9 tunnin verran, keskimäärin 2–3 tunnin pituisina luentoina.

Miten asiantuntijawebinaarit käytännössä järjestetään?

Kurssin osana järjestetään 2–3 asiantuntijawebinaaria, joissa käsitellään kurssin aihetta ja vastataan osallistujien esittämiin kysymyksiin. Webinaarit tarjoavat mahdollisuuden syvempään ymmärrykseen aiheesta ja vuorovaikutukseen asiantuntijan kanssa.

Webinaarit järjestetään liveluentoina etänä, mutta tallennetaan myös kurssin materiaaleiksi, jotta kaikki osallistujat voivat palata niihin myöhemmin kertaamaan.

Mitä tarkoittaa tiimireflektio ja miten se toteutetaan?

Itsenäisen opiskelun jälkeen seuraa reflektiovaihe, jossa parhaat tulokset saavutetaan, kun useampi henkilö samasta organisaatiosta osallistuu koulutukseen. Jo 3–5 osallistujan keskusteluissa on helpompaa tunnistaa toimintaan vaikuttavia tekijöitä ja mahdollisia kehityskohteita työyhteisössä. Reflektiossa tarkastellaan ja pohditaan, miten käsitellyt aiheet ilmenevät omassa työssä ja arjessa.

Itsenäisen opiskelun ja reflektion aikana osallistujilla on mahdollisuus kirjata muistiin asioita, jotka voivat olla hyödyksi kurssin myöhemmissä keskusteluissa. Tämä mahdollistaa ajatusten jakamisen muiden kanssa ja tarjoaa tilaisuuden peilata omia ajatuksiaan muiden kurssilaisten näkemyksiin.

Hyvän pohjan reflektiolle muodostaa itsenäisessä opiskelussa harkittu pohdinta siitä, miten opitut asiat soveltuvat oman yhteisön käytäntöihin. Lisäksi itseopiskelutestien pohdintakysymykset tarjoavat hyvän lähtökohdan reflektiiviselle prosessille.

Skhole-courses

Mukaan monimuotokoulutukseen?

Ilmoittaudu nyt!

Katso kaikki kurssit