Miten tehdä sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyö Skholelle?

Opinnäytetyö voi aiheuttaa kauhunsekaisia tunteita, jos kiinnostavaa aihetta ei meinaa keksiä tai sitten vaihtoehtoja on niin paljon, että sen yhden valinta tuntuu mahdottomalta tehtävältä. Skholelle tehdään paljon opinnäytetöitä ja mikäli opiskelet sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialaa tai esimerkiksi liiketaloutta, on sinullakin mahdollisuus toteuttaa opinnäytetyösi Skholelle.

Tässä kirjoituksessa kerromme miten opinnäytetyön tekeminen Skholelle käytännössä tapahtuu ja millaisia töitä opiskelijat ovat aiemmin tehneet. Jos sinäkin haluat tehdä opinnäytetyösi Skholelle, siirry täyttämään ilmoittautumislomake!

Verkkokurssi opinnäytetyönä mahdollistaa positiivisen kehän

Suurin osa Skholelle tehdyistä opinnäytetöistä on toteutettu verkkokurssina. Koska Skholen yli 130 kurssin valikoima koostuu hoitoalan koulutuksista, on opinnäytetyön toteutustapa yleensä aina verkkokurssin luominen, jos omat opinnot koskevat sosiaali- ja terveysalaa. Alla muutamia esimerkkejä opiskelijoiden toteuttamista verkkokursseista:

Verkkokurssin tekeminen opinnäytetyönä voi olla todella antoisaa varsinkin, jos aihe on opiskelijalle mieluinen ja kiinnostava. Kurssin luomisesta hyötyvät niin opiskelijat, alan työntekijät, organisaatiot kuin oppilaitokset. Työntekijät tarvitsevat jatkuvasti täydennyskoulutuksia ja organisaatiot suosivat mahdollisimman kustannustehokkaita, mutta työntekijöiden näkökulmasta helposti suoritettavia koulutustapoja. Skholelle luotu verkkokurssi täyttää tarpeet kummankin näkökulman osalta.

Verkkokursseista syntyvää positiivista kehää täydentää lisäksi se, että pienempiäkin toimijoita kuunnellaan. Skhole saa paljon toiveita koulutusten tarjonnasta ja näitä toiveita opiskelijat voivat toteuttaa luomalla verkkokurssin pyydetystä aiheesta. Opinnäytetyönä toteutettua verkkokurssia voidaan käyttää myös oppilaitoksissa koulutusmateriaalina, jolloin kurssista hyötyvät myös tulevat opiskelijat.

Opinnäytetyön ei tarvitse olla pelkkää kirjoittamista

Kirjoittaminen on usein oleellinen osa opinnäytetyötä alasta riippumatta. Jos kuitenkin koet, että kirjoittaminen ei ole sinulle se kaikista mieluisin toteutustapa, voit sisällyttää kurssiin toimenpidevideoita. Videot toimenpiteistä ovat Skholella todella suosittuja, sillä monelle visuaalinen oppimistyyli on lukemista tehokkaampi tapa omaksua verkkokurssin sisältöjä.

Näin ollen, jos videoiden kuvaaminen tuntuu mielekkäämmältä vaihtoehdolta, voit toteuttaa verkkokurssin luomalla toimenpidevideoita ja helpottaa kirjoittamisesta aiheutuvaa työtaakkaa. Alla esimerkki verinäytteenottoon liittyvästä kurssista, johon opiskelija toteutti videot laskimoverinäytteenotosta ja ihopistonäytteenotosta:
Verinäytteenotto (bioanalytiikan opiskelijoiden opinnäytetyö)

Kuinka opparin tekeminen käytännössä tapahtuu?

Homma lähtee käyntiin yleensä sillä, että opiskelija täyttää Skholen ilmoittautumislomakkeen, jonka jälkeen Skhole on yhteydessä opiskelijaan. Jos opiskelijalla ei ole valmiiksi mietittynä kiinnostavaa aihetta, voi Skhole auttaa aiheen valinnassa. Tämän jälkeen opiskelija on yhteydessä kouluun ja mikäli oppilaitos hyväksyy Skholen kanssa sovitun aiheen, voi opinnäytetyön tekeminen alkaa. Skhole ja opiskelija sopivat yksityiskohdista aloituspalaverin merkeissä ja tämän lisäksi opiskelija luo suunnitelman opinnäytetyön toteuttamisesta, joka hyväksytetään niin Skholen kuin oppilaitoksen kautta.

Skhole auttaa matkan varrella mielellään juuri niin paljon kuin opiskelija kokee apua tarvitsevansa, ja Skholeen voi olla yhteydessä todella matalalla kynnyksellä, kun joku askarruttaa. Osa opiskelijoista toteuttaa verkkokurssin tekemällä ensin opinnäytetyön teoriaosuuden ja soveltaa sitten kyseistä työtä pohjana kurssille. Toiset kokevat mieluisammaksi vaihtoehdoksi tehdä molempia samaan aikaan ja toteutustapa on totta kai se, jonka opiskelija kokee itselleen paremmaksi.

Verkkokurssin luominen ei ole ainut tapa tehdä opinnäytetyö Skholelle. Jos opiskelet esimerkiksi liiketaloutta, voit toteuttaa opinnäytetyön tutkimalla verkkokurssien käytettävyyttä, suorituksiin liittyviä tilastoja ja ostokäyttäytymistä. Opinnäytetyön kokonaisuus ja toteutustapa sovitaan yhdessä opiskelijan, Skholen ja oppilaitoksen välillä.

Ohjaajalta saatava tuki on tärkeässä roolissa

Opinnäytetyö on opiskelijalle iso ja tärkeä projekti, jonka aikana voi törmätä umpikujaan tai kokea epävarmuutta oman työn edistymisestä. Opiskelijat ovatkin arvostaneet todella paljon Skholen tarjoamaa tukea opinnäytetyömatkan aikana:

“Oli koko oppari prosessin ajan kiva, kun Skholelta sai aina vastauksia, jos mietitytti joku asia. Yhteistyö toimi hyvin koko ajan.”

“Yhteistyö Skholen kanssa sujui ensiaskeleista erittäin hyvin! Tekijöinä meidän ideoita ja mielipidettä kuunneltiin ja huomioitiin. Oli koko ajan sellain fiilis, että saa toteuttaa itseään vapaasti. Suosittelen kaikille opinnäytetyön tekemistä Skholen kanssa!”

“Aina saatiin apua ja tukea koko prosessissa. Kaiken huipuksi vastaaminen Skholen päästä oli super nopeaa, jolloin asiat etenivät hyvin. Miellyttävä oli työskennellä yhteistyössä Skholen kanssa.”

“Kiitos paljon mahdollisuudesta tehdä opinnäytetyö Skholelle. Ohjeistus opinnäytetyön tekemiseen oli selkeä ja ohjaajat mukavia ja kannustavia. Apua sai tarvittaessa ja hienosti pidettiin huolta prosessin aikana. Kiitos!”

“Skholen kanssa yhteistyö sujui moitteettomasti ja sujuvasti. Yhteyshenkilöt olivat kannustavia ja sain nopeasti vastauksia kysymyksiini. Kokonaisuudessaan opinnäytetyön kirjoittamisesta jäi todella hyvä ja positiivinen fiilis! Kiitos teille yhteistyöstä!”

Skholelle opinnäytetyön tehneistä opiskelijoista 100 % suosittelee Skholea yhteistyökumppaniksi. Jos haluat tutustua lisää opinnäytetöihin, joita Skholelle on aiemmin tehty, ota luettavaksi seuraavat blogikirjoitukset:

Mikäli haluat toteuttaa opinnäytetyösi Skholelle, täytä rohkeasti ilmoittautumislomake, niin olemme sinuun yhteydessä!


Blogin tekstin tarjoaa Skhole. Skhole on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan verkkokoulutuspalvelu, joka kulkee mukana sekä koulutuksen järjestäjän että työntekijän matkalla. Palvelu sopii täydennyskoulutukseen niin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksille kuin opiskelun tueksi alan opiskelijoille.